Informácia

Tento web je podwebom hp7-deathlyhallows.blogspot.com a spravujú ho Záškodníci, nie členovia Fénix týmu.

nedeľa 12. augusta 2007

Čo hovoríte na poslednú knihu?

Mnohí z Vás už majú určite knihu Harry Potter a Relikvie smrti prečítanú, čo na ňu teda hovoríte? Uspokojila Vás, ste smutní, aké sú a boli Vaše pocity počas a po dočítaní poslednej knihy? To všetko nás zaujíma!

Svoj názor vyjadrite v komentároch.

46 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

podla mna je to ta najlepsia kniha zo vsetkych siedmich, epilog sice mohol byt trochu rozsiahlejsi, lebo sme sa nedozvedeli takmer nic iba ze kto je spolu a kolko maju deti ( a ze ta viktoria je dcera billa a fleur som si niekde na nete precitala) ale take veci ako ze kto kde robi, co s ostatnymi ako luna, george, kto je riaditel rokfortu tam nie su ale aspon nieco.....proste je to super kniha

Anonymný povedal(a)...

S knihou som absolutne spokojny, vcera som ju docital, ale prijal by som este dalsich 7 knih,lebo som mal tie knihy rad a po precitani 7 knihy som si uvedomil ze je koniec a HP mi bude strasne chybat. cawte

Anonymný povedal(a)...

Tak ja som touto časťou vrcholne sklamaná...ako nejde len o to,že je v nej priveľa smrti...ale dosť sa v nej oproti predchádzajúcim dielom menili charaktery postáv...a niektoré veci neboli dotiahnuté do konca,ostali nevysvetlené...proste niečo tej knihe ešte chýba,mám pocit,že bola "zbúcchaná" len tak- aby bola...

Anonymný povedal(a)...

ja som bola spokojna az na taky DETAIL ze som velmi chcela aby harry zomrel...sak 8 aj tak nebude lebo ved o com by to bolo? o ich detoch?....alebo o starych 36 rocnych 3 hrdinoch?...ale musim nesuhlasit s 1. anonymnym komentarom lebo ved tam je napisane ze novym riaditelom rokfortu bude na konci neville...a to je asi vsetko

Anonymný povedal(a)...

konecne harry dostal rozum a zacal cosi chapat aj sam od seba!!! podla mna super kniha ale sere ma smrt freda!!! je to nahovno!! a tiez smrt lupina aj tonksovej!! neoviem keby 1 ale oboch??!!! a to absolutne sa nevie ako zomreli!! a zaujmave ze harry za celu knihu NIKOHO nezabil!!! este aj voldemort sa zabil sam!! to by chcelo na koniec daky velkolepy suboj a nie hentaky koniec!! a je tam na konci vela nevysvetleneho!!

Anonymný povedal(a)...

a este k otazke riaditela rokfortu!! neville neni riaditel on je UCITEL!!!

Anonymný povedal(a)...

no ja som mala po do čítaní tejto kmihy taký zvláštny pocit...jednoducho som nemohla uveriť tomu,že už je koniec. Táto kniha sa mi veľmi páčila až na to, že prečo tam dávala ten Epilóg...keby že ho tam nedala tak by to podla mňa bolo celkom v poriadku a každý čitateľ by si mohol sam predstavovať aké to ďalej bude... ;)

Anonymný povedal(a)...

sedmicka asi nemohla byt lepsie...proste je skvela...mrzi ma, ze rowlingova zabila tolko postav,myslela som, ze sa chysta zebit len dve. najvacsia skoda bola Freda :( ..ale aj tak je to perfektne a prave sa chystam zacat citat druhy krat.
Suhlasím, ze epilog mohol byt rozsiahlejsi. Mna by napriklad zaujimalo, co sa stalo s dursleyovcami, co bolo s Georgom, ci pokracoval vo Weaslyovskych vynalezoch aj sa,..
A okrem toho som myslela ze sa v knihe dozviem, co robili Potterovci , ked mali tolko zlata, tak dufam. ze to vsetko bude aspon v tej encyklopedii, ak ju Rowlingova naozaj chysta...

Marek povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený autorom.
Marek povedal(a)...

knižka bola dobrá...až na ten záver...samotný súboj bol dosť slabo vykreslený a samotné ukončenie mne osobne nestačí. Pripadá mi to ako keby tam nejaká tá kapitola chýbala.
Ak bol takýto problém doteraz, dalo sa dúfať, že vysvetlenie bude v ďalšej knihe. Ale kam sa obrátime teraz? :)
http://s1.bitefight.sk/c.php?uid=20489

Anonymný povedal(a)...

no ak ste chodili aj na cesku obdobu tejto stranky bol tam rozhovor s rowlingovou kde napr. vysvetlila ze k georgovi sa pridal ron a ze taky harry s hermionou pracovali na ministerstve ;)

Anonymný povedal(a)...

no ja som si precital 11komentarov predomnou a vyjadril by som sa asi takto: mna ani trocha nemrzi ze v knihe zomreli tie postavy ktore zomreli ved to bolo nepodstatne...kniha bola zaverecna a ci zomrel george alebo fred alebo aj obaja je to fuk...rowlingova je horsia ako voldemort takze zabijala s radostou postavy ktore tak dlho boli v deji:)jej volba...ale co ma mrzi a s tym sa nezmierim je to ze HARRY je posuk...proste celych sedem dielov neprejavil nikdy nejake velke nadanie na carovanie....ako voldemort vravel nakonci: You think you know more magic than I do???nikdy nebol lepsi a to treba povedat pomahali mu vzdy vsetci a osobne som cakal ze na konci proste bude chrlit niecim newiem cim niecim....proste mal sa nieco ucit alebo tak trocha aj ciernej magii ak by bolo treba ved KLIN SA KLINOM vybija...a to ze nepouzil kuzlo avada kedavra ani raz za 7 rokov je pre mna sklamanie....vzdy len to trapne expelliarmus...omg....to je asi ako keby dvaja ludia na seba mierili pistolmi a zrazu jeden vystreli a ten druhy do neho hodi pistol a gulka sa od nej odrazi a trafi toho co strelil....velke sklamanie pre mna ze temny pan vlastne spachal samovrazdu ale co uz.....

Anonymný povedal(a)...

mna by zaujimalo kolko ma rokov Viktoria a ako sa zoznamila Tedom je Ted ma okolo 19rokov inak kniha je dobra az na ten epilog ktori tam nemusel byt ved to je horsie ako keby zabila harryho takto nemoze byt ziadne pokracovanie sice moze byt kniha co sa stalo za tych 19 rokov ale co by tam bolo ked sa nic mimoriadneho nestalo

Anonymný povedal(a)...

Co sa mna tyka, ta kniha bola dobra. najlepsia zo vsetkych potterov. tie relikvie smrti tam boli take zaujimave..no a ako ten epilog mohol byt vazne rozsiahlejsi. naozaj ostalo dost vela veci nevysvetlenych co by mozno ludia aj chceli vediet. a co sa tyka toho suboja medzi harrym a voldemortom, tak to bolo ubohe. voldemort takoj avada kedavra a harry dajaky trapny expeliarmus. ja by som sa za toto hanbila ze som ho nezabila ja ale ze jeho kliatba sa odrazila proti nemu.

Anonymný povedal(a)...

mne sa ta kniha celkom pacila.....som rada,ze aspon nenechala zomriet Harryho, ale nepacila sa mi smrt Lupina a Tonksovej....ale mohla napisat viac aj o osudoch ostatnych postav

Anonymný povedal(a)...

podla mna bola tato kniha najlepsia zo vsetkych..a musim povedat ze je zaujimave pozorovat ako sa charakter postav ale i prostredia..teda celkovo meni pocas vsetkych 7 knih..na zaciatku..povedzme este tie prve 3 kapitoly boli skor take detske.a postupne sa to menilo a stavalo temnejsim..a tak..tiez ma dost mrzelo po precitani ze sa to vlastne cele skoncilo..mne to pripadalo ako koniec nejakej ery:D..no a tak.a inak tu su este nejake informacie o postavach co sa s nimi dialo potom..je to z rozhovoru JKR s fanusikmi..:
Hermiona po Rokforte začala svoju kariéru na Oddelení pre reguláciu a kontrolu magických tvorov kde napomohla ku veľkému vylepšeniu života pre domácich škriatkov a im podobných bytostí. Potom sa presunula (napriek svojej niekdajšej posmešnej poznámke Scrimgeourovi) na Odd. čarodejníckeho práva, kde zaviedla pokrokové zmeny, ktoré zaistili odstránenie nespravodlivých zákonov, zvýhodňujúcich čistokrvných čarodejníkov.
Teddyho vychovala Andromeda. Avšak, na rozdiel od Nevilla, ktorý bol tiež vychovaný starou mamou, Teddy mal svojho krstného otca-Harryho a všetkých priateľov jeho otca v Ráde, ktorých navštevoval.
Kingsley sa stal stálym Ministrom mágie a prirodzene chcel aby Harry viedol nové oddelenie Aurorov. Harry mu vyhovel (to, že Voldemort je preč neznamená, že v nadchádzajúcich rokoch sa už nevyskytne žiadny temný čarodejník alebo čarodejnica). Ron sa pridal k Georgeovi vo Weasleyho výmysloch, ktoré sa stalo zlatou baňou a má obrovské zisky. Ginny po pár rokoch, v priebehu ktorých sa preslávila ako hráčka Holyhead Harpies, odišla aby mala rodinu a stala sa odbornou metlobalovou komentátorkou (Senior Quidditch correspondent) Denného proroka!
Neville sa stal profesorom herbologie na Rokforte.(to je z knihy.:))

Anonymný povedal(a)...

velmi pekna kniha. a kedy bude konecne to pdf-ko? hhhh??

Anonymný povedal(a)...

kniha je fajnova :-D aj ked ako uz niekto vravel predtym tak je velmi velka diera medzi 36.kapitolou a epilogom...a nemusela zabit Freda :-( ja som hlavne bola zvedava aku reakciu bude mat George :-D a ze ziadnu :-/ nemyslim ale ze to bola najlepsia...ale aj tak si precitam normal original :-) a este ze sa mi nelubilo ze zaciatok bol natiahnuty a koniec uz bol taky ze sa vsetko rychlo odohralo ... a diery tam boli :-/ nebolo toho vela vysvetleneho.... no co uz :-)

Anonymný povedal(a)...

ked som tuto knihu zacinala citat trosku som sa bala...lebo väcsina nazorov hovorila,ze je o nicom...Ale mne sa fakt pacila!!!! Teda az na par detailov..akoze Harry to prezil (aj tak som to cakala) a bol to skutocne jeden velky masaker,ale ako celok parada...Myslim,ze bude mojou druhou najoblubenejsou po jednotke :)

Anonymný povedal(a)...

kniha je uplne supeer...prijala by som viac casti..ale ten epilog mohol byt trosku rozsiahlejsi..ale inac super

eqina povedal(a)...

ja som čakala trochu viac lebo niektoré momenty sa i zdali slabé ale v celki sa mi kniha páčila veľmi hlavne posledné kapitole. Epilóg-súhlasím so spolukomentujúcimi a teším sa na encyklopédiu

Anonymný povedal(a)...

Takze po prve: 1.ked mal Harry syna ktory sa volal Albus Severus, tak preco sa nevolal ten druhy James Sirius?po druhe:2. co sa dopekla stalo s Lunou?po tretie: bola to super kniha:D:D..............arivederci..

Anonymný povedal(a)...

mne sa kniha pacila hoc suhlasim s tym, ze sa mohlo viac veci vyjasnit, co dalej a verim ze to Jo da do tej osmicky. Ale rad by som sa vyjadtril k istemu anonymu, ktory ohovaral Harryho ze nevie nic a ze mu stale nieco pomohlo. Podla mna si tu knihu vobec nepochopil, lebo v nej islo prave o to, ze nezalezi na tom, aku mas silu, ci kolko ludi dokazes zabut, ale o laske, a ze laska vsetko prekona a to ze Voldemortovo kuzlo sa odrazilo od Harryho znamena ze Harry bol ovela silnejsi ako Voldy, hoc vyslal kliatbu slabsieho kalibru. Dalej ja neviem, ci niekto pomahal Harrymu, ked isiel do lesa za Voldym, a bez boja sa mu vydal vo viere, ze tym mozno niekomu zachrani zivot, alebo ked A isto by sa naslo este vela inych argumentov.

Anonymný povedal(a)...

mal som precitane 2 dni pred tym nez sa zacala predavat, tak som si predstavoval ze to mam precitane skor akostatisice ludi. a bol som stastny ze som to pomerne lahko zmakol z mojou anglictinou. ale pre mna to este nekonci. pre mna koniec HP bude az ked si precitam normalnu hmotnu knihu az vtedy si uvedomim ze je koniec.

Anonymný povedal(a)...

super kniha super saga...hp 4ever

Anonymný povedal(a)...

******************************************
Tak, koniec som vedel este pred precitanim knihy, ale ani nahodou sa mi NEPACI. Dopadlo to prilis sladko a je to pre mna sklamanim - Rowlingova priklada laske prilis velky vyznam, asi jej nieco chyba.
******************************************

Anonymný povedal(a)...

******************************************
Este som na nieco zabudol - taktiez mi vadi ze Harry bol po cely cas makkucky a zlatucky, nikdy nevrazdil. Keby chcel vyhrat 'v skutocnosti', musel by byt svina, nielen odzbrojovat!! Ale asi zabudam, ze je to rozpravka.
******************************************

Anonymný povedal(a)...

No ja si myslím že to bola fakt super a páčila sa mi asi zo všetkých najviac aj ked som smutný že toľko ľudí poumieralo počítal som s tým lebo vedelo sa že tto kniha má byť zo všetkých najtemnejšieho charakteru no súhlasim aj s pár ľudmi tu že ten epilóg je strašne ale strašne kratky a je tam medz poslednou kapitolou a nim veľka diera to je škoda aj ja by som chcel vedieť čo sa stalo s ostatnými a že bol harry slabší to je isté bol by som sice tiež rád keby ten posledný súboj bol o niečo pútavejší ale fakt prečo by mal harry prejavovovať nejaké zvláštne schopnosti bol predsa chlapec ako každý iný tým že ho voldemort poznačil jazvov a že z neho nechtiac urobil horcrux ho nenaučil nijaké staré kúzla a to čo tu jeden páan povedal že už len to že harry voldemortovu smrtiacu kliatbu odvratil len odzbrojovacím zaklínadlom nemá nič s tým že bol silnejší predsa harryho nemohol zabiť jeho vlastný prútik jednak voldemorta nejak moc neposlúchal a prútik predsa nikdy nezabije svojho pána ja si to vysvetĺujem tak. a moje pocity ked som dočítal ako som už písal som bol smutný z toho že to ku koncu veľa ukrylo A veľmi som bol smutný keď som si konečne uvedomil že už dalej asi okrem tej encyklopedie nič nebude :(( ale nebyť tých problémov tak sa mi HP7 úpzdávala najviac zo všetkých .

Anonymný povedal(a)...

A ešte chcem dodať :D že mislím že harry 1x za tých 7 dielov predsa len vacšiu magickú moc prejavil ked tam v trojke pri jazere zahnal cez stovku dementorov to myslím nebolo tak normalne nNIELEN na jeho vek pochybujem že hoci i niekto starý by toľko dementorov naraz zvládol a tam mu mislím nik nepomáhal :))

Anonymný povedal(a)...

a to I v myslím bolo nechtiac vačšinou nesledujem čo kde píšem a to mi je tak jedno kde dam ake I či Y :D len som sa citil blbo že som to tam tak napisal tak tu je vysvetlenie :) vačšinou píšem I,Y ktore mi je bližšie . "SOM JA ALE DEBO :!"

Anonymný povedal(a)...

Veľmi pekná kniha. Teraz len počkať na slov. vydanie a urobím si čitateľský maratón ..., začnem pekne znova od jednotky, potom 2, 3, ... až nakoniec 7. A potom si zrekapitulujem, ako postupne jednotlivé postavy "dozrievali" :-)

btw: Osobne ma dostala 33. kapitola.

Anonymný povedal(a)...

no k tomu avada kedavra na konci...po prve si myslim, ze rowlingova chcela, aby Harry ostal "moralne cisty", ze skratka nikoho nezabil, a po druhe: Harry vedel to s tym prutikom a vedel, ze Voldy ho zabit nemoze, tak co... v tom bol lepsi ako Voldy, lebo to vedel!!!

Anonymný povedal(a)...

kniha sa mi pacila velmi, je mi luto, ze to uz skoncilo a najradsej mam 33.kapitolu (uz ju viem asi naspamat)

Anonymný povedal(a)...

ale harry nemohol zabit voldemorta nie? on by sa tiez dostal do toho sveta medzi zivotom a smrtou ako harry lebo stale maju rovanku krv, alebo nie?

Anonymný povedal(a)...

a este k tomu rozhovoru, my si ho mozme precitat ale take male deti co nemaju net alebo nevedia s nim robit a nie len deti ale aj iny co nevedia ze taky rozhovor existuje sa ostatne info nedozvedia preto by mal byt dlhsi epilog

Anonymný povedal(a)...

budem sa opakovať, ale kniha bola super, len záver mi prišiel trochu narýchlo zbúchaný, len aby bol. aj ten epilóg, ním akoby si nechávala zadné vráta na akýsi ôsmy diel. ale aj tak myslím, že to bola najlepšia kniha z celej série, plná napätia aj dojímákov :)
po prečítaní knihy v angličtine mi prišlo ľúto, že som ju tak rýchlo zmákla, niekto to tu už povedal, koniec jednej éry... taký zvláštny pocit, že už nepríde žiaden diel /teda no možno, ale to by už nebolo ono/
najlepšia časť knihy bola kapitola The Prince’s Tale, a koniec kapitoly predtým, keď Snape požiadal Harryho, aby sa naňho pozrel, aby ešte raz uvidel Lilyne oči, slzák ako vyšitý /no aj som fakt plakala potom, heh :)/. týmto ma J.K. fakt potešila, pretože keby napokon Snape bol predsa len zlý, tak by sa mi zrútili ideály o tomto svete :D
nakoniec ešte raz, perfekt kniha

Anonymný povedal(a)...

ja som sa tu uz vyjadril komentaaarom ale este chcem raz zareagovat lebo niekto napisal na moju adresu ze som kinihu nepochopil:D:D:Dze harry bol genius lebo ho zabil expelliarmusom:Da bol silnejsi lebo slabsie kuzlo vyhralo nad silnejsim.....no tak to su riadne hovadiny....to je asi ako toto ze sa im vo stvrtej casti spojili prutiky....a tiez to bol expeliarmus vs avada kedavra a len vdaka tomu to prezil Harry ze mali rovnake jadra a teraz len vdaka tomu ze rowlingova koncila knihu:)proste darmo nieco niekto bude pisat koniec mal koncit velkym subojom .....mohl byt viac kuzel...proste nieco paradne a napinave....ako bol suboj napr voldemorta a dumbledora na ministerstve v 5ke...este aj v tej filmovej podobe(ktora sa na knihu ani zdaleka nechyta)ta bitka stala za to....ale toto bol blud....ze laska....jezis asi sa stanem homosexualom....

Anonymný povedal(a)...

no ja som cakala ze sa toho medzi ronom a hermionou odohraje viac... ked bol ron s Lavander thak to bolo pisane tak ako by to bol hlavny dej a bolo to len vedlajšie a ked je ron s hermionou a je to ako hlavny dej tak nic? len jedna pusa na konci? zdalo sa mi to chabe... a tiez ma trapi ze zomrel Fred... bol moj oblubenec... :))

Anonymný povedal(a)...

Ahojte!
Kniha je jednoducho užastná!!!
Plná napätia, plná akčných scien a úžastných dialógov! Doslova geniálne! Každý z dielov som čítala 5x.Už len ten nápad - čarodejníctvo - muklovia - Rokfort - je geniálny! Chcem podotknúť na margo kritikov, keď sa niekomu nepáčila tá kniha, nech si sám sadne a napíše lepšiu!!!
Tiež som bola hrozne sklamaná z epilógu, ale pevne verím, že Rowlingova presne vedela, prečo to tak napísala a určite prídu ešte nejaké diely a tam bude všetko vysvetlené. Ale na to si budeme musieť počkať! A na záver, už aby bola kniha na v obchodoch!!! Ahojte!!!

Anonymný povedal(a)...

ten rozhovor s rowlingovou velmi vela veci objasnil, len neviem PRECO to nenpisala uz v knihe, ved sedmicka skoncila a zostala kopa veci ktore by som rada vedela ale z knihy som ich nezistila, zostali nevysvetlene.. myslim ze by mala spisat este nieco dovysvetlujuce, je sice pekne ze sa jej maju teraz novinari co pytat, ale radi yb sme to vedeli aj my, co sa ku vsetkym rozhovorom nedostaneme...
ale inak zastavam nazor ze kniha je skvela, len mi zrejme bude chybat, vzdy to bolo cakanie na dalsi diel, ale teraz, uz niet na co cakat. skoda..

Anonymný povedal(a)...

myslim si ze JKR ten epilog preto nerozpisala viac, lebo chcela aby si ludia kupili aj tu eniklopediu.. v nej mozno chce napisat osudy tych hlavnych postav..inak sa mi HP7 strasne pacila a aj ked harrymu vela pomahali nieco spravil aj sam...

Anonymný povedal(a)...

super, niet co dodat...

Unknown povedal(a)...

no kedze ked som to citala tak som bola v dost depresivnom psychickom rozpolozeni tak som plakala pri epilogu =D

Anonymný povedal(a)...

Celkom fajn necakala som ze to tak na konci zdramatizuje...epilog mohol byt trocha rozsiahlejsie ...ale ta kniha je gutt=D ...teraz len pockat kedy ju slovensky prekladatelia prelozia a kupim si ju ....diki zaskodnici ste trieda =DDD

Anonymný povedal(a)...

táto posledná kniha bola zo všetkých najlepšia, ale zároveň najnapínavejšia,najhororovejšia,najsmutnejšia i keď tam boli aj pocity štastia a lásky.Rowlingová to vystihla super mohla by ešte pokračovať v Harryho príbehu dospelosti,ale najviac ma zaujíma čím sa stal Harry,Ginny,Ron,Hermiona, čo sa stalo s Georgom s lunov a ostatnými z členmi rádu a D.A. keby tak vytvorila Rowlingová ešte niečo onich a čo sa stalo ešte aj z rokfortom a aky tam je riaditeľ aj so smrtožrútmi!Keby tak ešte vytvorila nejaky taky životopis spomínanych ľudí!A veľmi pekne ďakujem záškodníkom o vytvorenie prekladu slovenčiny i keď som sa tu dostal na túto stránku nahodou cez google ked som hladal jeden program na hru GTA:San Andreas....dobrá náhoda no nie som veľmi šťastný že som ju našiel!Ale aj tak sa budem tešiť na knihu ako zároveň aj na posledne 2 filmy.
S pozdravom
vášnivý čitateľa a zberateľ HP príbehov!

Anonymný povedal(a)...

preklep chcel som povedať že som veľmi šťastný že som ju našiel doprčíc som sa pomilil!!:D